Saybolt Nederland B.V.
Oosterhavenweg 14
4382 NL Vlissingen
Phone: 0031(0)118-478292
Fax: 0031(0)118-472642
E-mail: Saybolt.Vlissingen@corelab.com
Web: www.corelab.com/saybol


Branche: Dienstverlening


Saybolt is wereldwijd een onafhankelijke, leidende onderneming op het gebied van inspecties en analyses. Onze opdracht-gevers zijn oliemaatschappijen, chemische bedrijven, traders en handelshuizen, (semi) overheden en researchinstellingen.

In 1898 begon Dhr. Saybolt voor zichzelf in Philadelphia, USA. Na een joint venture met Van Duyn te Rotterdam in 1952, groeide het concern uit tot een netwerk van meer dan 150 kantoren en 80 laboratoria op alle strategische locaties over de hele wereld. Saybolt maakt inmiddels onderdeel uit van de Core Laboratories Group (NYSE CLB). Het hoofdkantoor is gevestigd in Vlaardingen.

Binnen Nederland zijn er vestigingen in Amsterdam, het Rotterdamse havengebied (Botlek, Europoort), Vlaardingen en Vlissingen. Bedrijfsactiviteiten Saybolt professionals verifiëren de kwaliteit en kwantiteit van vloeibare bulkladingen zoals ruwe olie, basisgrondstoffen, aardgas voor verwarming, petroleumproducten, biobrandstoffen, chemicaliën, plantaardige oliën, voedingshulpstoffen en farmaceutische uitgangsmaterialen.