Samenwerking The Windtechnicians en Atlas Professionals

The Windtechnicians en Atlas Professionals hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het uitwisselen van technisch personeel voor de windsector. De overeenkomst werd getekend op 18 mei 2018 en heeft een looptijd van 5 jaar. De nadruk van de samenwerking zal liggen op het aanbieden van windtechnici door The Windtechnicians voor aanvragen en aanbestedingen van Atlas Professionals voor de Nederlandse en Europese markt. Daarnaast zullen ook windgerelateerde profielen zoals riggers, werkvoorbeiders, lassers, site-assistenten, magazijnmedewerkers en document-controleurs onderdeel zijn van deze samenwerking.

The Windtechnicians

The Windtechnicians is een jaar geleden opgericht door een consortium van lokale uitzendbureaus,met als doel om mensen op te leiden tot offshore windmolenmonteur. Dit kan op twee manieren: via een traject van twee weken waarbij iemand zijn GWO-training en BTT behaalt of via een duurzaam traject waarbij iemand van werk naar werk begeleid wordt door in de avonduren een opleiding tot windmolenmonteur te volgen. Om de slagingskans van minimaal 99% te garanderen worden assessments afgenomen. 

Ernst-Dick Meyjes, accountmanager bij The Windtechnicians: “De samenwerking met Atlas Professionals is een mooie aanvulling op onze core business: het opleiden van offshore windmolenmonteurs. Wij kunnen op deze manier gebruikmaken van het grote netwerk en de jarenlange ervaring van Atlas Professionals in de wereldwijde windindustrie.”

Joost Pellis, Manager Global Business Development bij Atlas Professionals: “Sinds het begin van dit jaar heeft Atlas een kantoor in Vlissingen om zo dichtbij de ontwikkelingen van de windindustrie in Zeeland te zijn. Het grote lokale netwerk en de pool van opgeleide windmolenmonteurs van The Windtechnicians in combinatie met de ervaring en capaciteit van Atlas biedt voor ons nog meer kansen om in te spelen op de toenemende vraag naar professionals in de windindustrie. Hierdoor kunnen we voor onze partners de beste specialisten blijven leveren, ook in schaarste.”

Windsector Nederland

De windsector groeit in de nabije toekomst exponentieel – zeker in de provincie Zeeland – wat directe gevolgen heeft voor de arbeidsmarkt. Momenteel zijn er in Nederland zo’n 4000 mensen werkzaam in de windsector. In de periode tot 2023 zal de werkgelegenheid naar verwachting groeien naar ruim 12.000 banen.

 

Ernst-Dick Meyjes, Accountmanager/Recuiter bij The Windtechnicians, links, met Marcel Burghouwt, CEO van Atlas Professionals, rechts.

Mask