Kotug Smit doopt nieuwe sleepboten

Op 13 juni zijn tijdens een feestelijke ceremonie twee nieuwe sleepboten van Kotug Smit gedoopt in de haven van Rotterdam. De door Damen gebouwde Rotterdam en Beagle werden gelanceerd tijdens de jaarlijkse Maatjesparty van het sleepbotenbedrijf. De ceremonie werd gehouden op het terrein van duik- en bergingsbedrijf W. Smit in Rotterdam, wat momenteel Kotug Smit’s ‘Mate of the Year’ is.

Kotug Smit heeft in 2017 en 2018 al vier nieuwe sleepboten in gebruik genomen, om in te zetten bij sleepactiviteiten in Europese havens. Alle vier zijn gebouwd door Damen. De Rotterdam en de Beagle worden momenteel ingezet in de haven van Rotterdam.

René Raaijmakers, CEO van Kotug Smit Towage: “De aanwezigheid van meer dan 550 gasten uit de maritieme gemeenschap bij onze Maatjesparty maakte deze dag extra bijzonder en plezierig. Het bewijst dat de sleepvaart over mensen gaat. Onze dank gaat uit naar de toewijding van beide doopvrouwen.”

Rotterdam

De Rotterdam is een ASD Tug 2913 met een paaltrek van meer dan 80 ton. De sleepboot is bijzonder wendbaar en milieuefficiënt. De Rotterdam is gedoopt door Janet van Bergen, echtgenote van Tjitte de Groot, de voorzitter van de Regionale Loodsencorporatie Rotterdam-Rijnmond.

Beagle

De Beagle is een ATD Tug 2412 Twin Fin, die met een paaltrek van meer dan 72 ton wendbaarheid met compactheid combineert. De Beagle werd gedoopt door de winnares van Young Port Talent Award 2017 in Rotterdam, Renee Naaktgeboren. De Young Port Talent Award wordt uitgereikt aan gemotiveerde, getalenteerde mensen tussen de 20 en 30 jaar oud die in de haven van Rotterdam werken.

 

249dd13062018KotugSmit-©Kloet.jpg

De Beagle en de Rotterdam tijdens de ceremonie.

Mask