C-Port viert 10-jarig bestaan

Op 26 mei vierde C-Port met alle medewerkers en hun partners zijn 10-jarig bestaan. Het jubileum werd gevierd in de haven van Rotterdam, aan boord van de Grace Kelly. Vanaf de Kuip zette het luxe jacht van de evenementenorganisatie Constant in Beweging koers naar de Rotterdamse haven. Onderweg kon er genoten worden van koude drankjes en een walking dinner. Halverwege de avond kwam Edsilia Rombley aan boord, die een mooie show vol meezingers gaf. Als afsluiter was er bij de Kuip een 9-minuten durende vuurwerkshow.

C-Port viert dit jaar zijn tiende verjaardag. En het gaat goed met de niche-speler in personeelswerving. C-Port voorziet bedrijven voornamelijk van medewerkers in vier disciplines: ploegwerk, rollend werk, hijswerk en ‘lashing & securing’. In Vlissingen heeft C-Port nu 130 logistieke werknemers in dienst, met daarnaast nog een flexibele pool van 20 man om de extra mankracht te kunnen bieden die nodig is bij het laden en lossen van schepen. De vaste medewerkers hebben voornamelijk strategische functies, zoals supervisors en kraanmachinisten.

Toen het bedrijf begin 2008 opgericht werd, vermoedde niemand nog dat er een wereldwijde economische crisis op til was. “Wij hadden in 2007 het plan opgevat om een uitzendbureau te beginnen in de Vlissingse haven,” vertelt Roel Latuheru, algemeen directeur van C-Port. Een paar maanden nadat het bedrijf - wat voortvloeide uit de activiteiten van Labour Service Zeeland en Tence Transport en Logistiek Vlissingen - operationeel werd, was al duidelijk dat het meerjarenplan herschreven moest worden.

C-Port heeft de crisis goed doorstaan, zonder rode cijfers. Inmiddels is de situatie op de markt volledig veranderd en is er bijzonder veel vraag naar geschoolde werkkrachten.
“De huidige situatie op de markt vraagt veel van onze crew. Iedereen in de haven is gewend aan het maken van lange dagen, aan hard werk, maar die flexibiliteit heeft wel grenzen,” zegt Roel Latuheru. De huidige situatie biedt uitdagingen, maar volgens Roel Latuheru is C-Port goed ingespeeld op de markt.

Lees voor meer informatie het uitgebreide interview met Roel Latuheru in de juni-editie van PortNews.

Mask