Zeeuwse Havendagen groot succes

Dit jaar sloegen ZPPC, Stichting Havendagen Terneuzen en North Sea Port de handen ineen om de Havendagen Terneuzen en de Open Havendag Zeeland samen te organiseren. Beide evenementen vonden voor het eerst plaats binnen één maritiem/logistiek themaweekend.

Open Havendag Zeeland

De Open Havendag Zeeland trok op zaterdag 23 juni 12.000 mensen naar het havengebied van Vlissingen en 2.000 naar Terneuzen. De Carrièremarkt werd dit jaar voor de tweede keer gehouden in beide havens. In de tussentijd is de situatie op de banenmarkt volledig veranderd. Waar twee jaar geleden nog weinig bedrijven in de haven een personeelstekort hadden, zijn er nu banen te over. De Carrièremarkt was dan ook een groot succes. Werkzoekenden die geregistreerd staan bij het UWV waren van tevoren aangeschreven door de uitkeringsinstantie. Ze kregen een haventour aangeboden met een presentatie van de bedrijven, een rondleiding en een workshop solliciteren.

Havendagen Terneuzen

In Terneuzen was van vrijdag 22 tot en met zondag 24 juni van alles te beleven. De tweejaarlijkse open dag van het havenbedrijf en ZPPC werd daar gecombineerd met de traditionele Havendagen Terneuzen. Tijdens de Havendagen Terneuzen was er vermaak voor het hele gezin. Zo was er een kermis, een braderie, foodtrucks, volop live-muziek en demonstraties van de KNRM. Liefhebbers konden een rondvaart door de haven maken op een oude sleepboot of de kanaalzone per bus rondtouren. De atleten van de Highland Games Federatie gaven demonstraties in sporten zoals hamerslingeren en steenstoten en op het water werd gestreden om de eerste Kees Muller Trofee bij de sloeproeiwedstrijd Breskens-Terneuzen, terwijl heftruckbestuurders raceten om de Zeeuwse Heftruck Cup.

Mask