Multraship doopt nieuwe sleepboot


Zaterdagmiddag 7 juli, heeft Multraship de nieuwe Multratug 31 ten doop gehouden in Terneuzen. Met 83t trekkracht (bollard pull) behoort de sleper tot de sterkste boten uit de nog steeds groeiende slepersvloot van de Zeeuwse onderneming.

De doop werd gedaan door mevrouw Lisette de Bruijn. Zij werkt al sinds 1986 op de administratie van Multraship en behoort dus tot de medewerkers van (bijna) het allereerste uur. Op 22 juni liet Multraship ook al een sleepboot dopen, de Multratug 7, tezamen met twee vletten voor de bootlieden.

De Multratug 31 is gebouwd door scheepswerf Damen, meet 32,7m lengte en is een kleine 13m breed. De maximale snelheid bedraagt 13,4 knopen. Aan boord zijn twee éénpersoons en vier tweepersoons hutten. De Multratug 31 is van het type ASD 3212, wat staat voor Azimuth Stern Drive. Dit wil zeggen dat er twee 360° draaibare schroeven onder het achterschip hangen.

Mevrouw Lisette de Bruijn (l), samen met Pepijn Nuijten (m) en Leendert Muller (r) na de doopplechtigheid (Foto Mark Neelemans).
Doop van de MT31 - Foto Mark Nelemans

Mask