Weer vlootuitbreiding Delta Coastal Services

Het blauw-oranje van maritiem dienstverlener Delta Coastal Services begint een vertrouwde kleur te worden op de Noordzee. Onlangs breidde het jonge bedrijf haar vloot weer uit met de aanschaf van twee nieuwe schepen. Hiermee komt de vloot op een totaal van zes.

De nieuwste aanwinsten zijn de DCS Verifier, een aluminium tender/survey vessel en een multicat, de DCS Explorer. De Verifier is een snel en robuust schip wat oorspronkelijk gebouwd is door Damen voor het ondersteunen van militaire missies. Het schip (21,20m lang en 5,80m breed) beschikt over 28m2 dekruimte. Haar lay-out zorgt voor veel comfort voor zowel de bemanning als passagiers. Hiermee is het schip uitstekend inzetbaar voor zowel de baggerindustrie als de offshore olie, gas en wind industrie.
De multicat DCS Explorer is door zijn geringe diepgang van 1.85m inzetbaar op vele fronten in de maritieme industrie. Ze is ingericht voor zowel anchor handling als duw- en sleepvaart. Het schip beschikt over twee 80ton kranen en 3 winches. Samen met de apparatuur aan boord en het hydraulische a-frame is ze daarmee ook zeer geschikt voor ploegwerkzaamheden.

In totaal heeft DCS nu zes schepen in de vaart. Naast bovengenoemde zijn dit nog de DCS Warrior, DCS Discovery, DCS Eagle en DCS Merlin., Met de uitbreiding kan Delta Coastal Services haar dienstverlening nog verder optimaliseren op het gebied van crew tendering, stores delivery, anchor handling, survey en bagger support. Het bedrijf blijft zich sinds de start stormachtig ontwikkelen. Uiteraard speelt de vloot hierin een belangrijke rol maar ook de kennis en ervaring en de flexibele, praktische oplossingsgerichte opstelling van het bedrijf. Daarnaast heeft Delta Coastal Services met haar vestiging in de haven van Vlissingen een uitstekende uitvalsbasis richting de Noordzee.

Veel van de schepen zijn continu onderweg op zee voor diverse projecten. Zo wordt momenteel vanuit de Eemshaven in Groningen meegewerkt aan de aanleg van de Cobra elektriciteitskabel die TenneT momenteel laat aanleggen tussen Denemarken en Nederland. Iets dichter bij huis zal het bedrijf na de zomer haar diensten gaan aanbieden aan Boskalis bij werkzaamheden ten behoeve van de offshore windparken Borssele 1 en 2.

De DCS Verifier. Een snel en robuust schip.
IMG 20180722 WA0008.jpg copy

Mask