Borssele I & II: volop kansen voor Zeeland

Zeeland heeft inmiddels een goede reputatie opgebouwd in de offshore industrie voor zowel productie, onderhoud als logistiek. Ook de Borssele windparken, pal voor de deur, bieden weer volop kansen. Ørsted heeft onlangs de hoofdaannemers bekendgemaakt voor de diverse deelprojecten en tijdens een bijeenkomst op 1 november, georganiseerd door Platform Energy Port Zeeland bleek dat deze partijen een grote behoefte hebben aan regionale ondersteuning op vele fronten. Bedrijven als GeoSea en Nexans nodigden de aanwezigen nadrukkelijk uit om zichzelf kenbaar te maken. Voor wie niet aanwezig was hieronder een korte opsomming: 

Onderstaande hoofdaannemers zijn bekend:

  • GeoSea (onderdeel van DEME) is gecontracteerd voor het transport en de installatie van de funderingen en turbines.
  • Van Oord heeft de opdracht gekregen voor de aanleg van de inter-arraykabels. 
  • Nexans gaat deze kabels leveren.
  • Sif en het Duitse EEW Special Pipe Constructions gaan ieder de helft van de 94 funderingen leveren. EEW OSB (Engeland) en Bladt Industries (Denemarken) leveren 35 transition pieces (de overige 24 transition pieces worden later dit jaar gecontracteerd).
  • Cordeel bouwt de onderhoudsbasis in de Buitenhaven in Vlissingen.

Uiteraard dienen zowel de hoofdaannemers als hun onderaannemers en leveranciers te voldoen aan de door Ørsted gestelde eisen.

Voor vragen en meer informatie hierover kunt u ook kijken op de website van Ørsted: www.orsted.nl/nl/onze-windparken/borssele-1-and-2/informatie-voor-leveranciers.

Mask