Multraship wint KVNR Shipping Award 2018

Multraship en Novatug hebben tijdens de Maritime Awards 2018 op maandagavond 12 november een presitieuze landelijke prijs gewonnen. Met de Carrousel Rave Tug wonnen zij namelijk de Maritime KVNR Shipping Award 2018.

De Carrousel Rave Tug is een bijzondere sleepboot waarbij de sleepkabel aan een ring rondom het stuurhuis is gevestigd. Dit maakt het mogelijk het sleeptouw 360 graden te draaien, waardoor de sleepboot niet kan kapseizen en aan alle kanten (voor-, achter- en zijkant) kan slepen.

De jury prees Multraship voor het succesvol uitvoeren van een gedurfd en kostbaar experiment dat ook voor andere marktpartijen beschikbaar zal zijn. Multraship heeft blijk gegeven van een sterke toekomstvisie gebaseerd op de realisatie van de Carrousel Rave Tug.

Multraship heeft in samenwerking met Novatug niet alleen een succesvol vernieuwend schip gerealiseerd. Er bestaan vergevorderde plannen om een leasemaatschappij op te richten om de technologie ook beschikbaar te stellen voor andere rederijen die in deze markt opereren. Deze innovatie heeft, ook gelet op de milieuwinst per schip, een enorme, exponentieel groeiende toegevoegde waarde voor Nederland.

Het totaalontwerp resulteert naast brandstofbesparing eveneens in lagere belasting van draaiende onderdelen, waardoor de kosten van onderhoud laag kunnen blijven.

Mask