North Sea Port gastheer voor Europese bulksector

Op maandagavond 19 november verwacht North Sea Port in Gent maar liefst 650 gasten uit de Europese bulksector. International Bulk Journal (IBJ) reikt dan zijn jaarlijkse prijzen uit. North Sea Port is voor één van de prijzen genomineerd.

IBJ houdt elk jaar een grote conferentie. Uit heel Europa worden dan honderden gasten uit de bulksector verwelkomd. Dit jaar vindt de conferentie, in navolging van steden zoals Londen en Amsterdam, plaats in Gent. De conferentie vindt plaats in de Eskimofabriek, een voormalige 19de eeuwse textielfabriek in het vroegere deel van de haven in Gent. IBJ reikt deze avond ook de IBJ Awards uit. North Sea Port is genomineerd voor de categorie ‘Best dry bulk port’. Daarnaast maakt ook Bulk Terminal Zeeland kans, en wel in de categorieën 'Bulk Logistics Excellence Award' en 'Best Specialist Dry Bulk Port or Terminal'.

North Sea Port is gastheer voor de conferentie. Dit is een uniek moment om North Sea Port extra op de Europese kaart te zetten als bulkhaven. Ruim de helft van de goederenoverslag omvat immers droge bulk zoals granen, ijzererts en kolen. Daarnaast omvat haast een vijfde van de overslag vloeibare bulk zoals chemicaliën, biobrandstof en sinaasappelpulp. Ook het feit dat North Sea Port sinds een jaar een fusiehaven is, was een aanleiding om de haven als gastheer te vragen.

www.ibj-online.com

 

15115

Mask