Peilboot van North Sea Port wint Support Vessel of the Year award

Peilboot Harmonie van North Sea Port heeft tijdens de uitreiking van de Dredging and Port Construction awards de prijs voor Support Vessel of the Year in de wacht gesleept.

Het schip, ontworpen en gebouwd door scheepswerf Next Generation Shipyards uit Lauwersoog, was genomineerd samen met Basra Gateway Terminal - Joint Submission by international container Terminal Services Inc. en Damen Shipyards and Dredge Maritime.

De jury gaf aan dat de Harmonie indruk op de jury maakte met haar veelzijdigheid, waardoor ze van absolute meerwaarde is voor de haven. Het schip, de eerste in de Profiler Klasse die zowel voor de kust als in het binnenland kan werken, wordt ingezet aan beide zijden van de grens tussen Nederland en BelgiĆ«.

Het schip is 15 meter lang, 4,5 meter breed, en haalt 20 knopen. De voornaamste opdracht is het peilen van de diepte van alle havens en dokken van North Sea Port en de vaargeul de Wielingen voor de Zeeuws-Vlaamse kust richting Vlissingen. In de getijdenhavens en dokken gebeurt dit zes keer per jaar, in de andere havens en dokken twee keer.

Mask