Groei containeroverslag

De containeroverslag in North Sea Port blijft groeien, zo meldde het havenbedrijf onlangs bij de presentatie van de overslagcijfers. Met een zeer sterke groei van 61% kwam de containeroverslag via zeevaart in 2018 uit op een totaal van 1,7 miljoen ton. Dit was onder andere het gevolg van het aantrekken van nieuwe diensten en een toename in het aantal koelcontainers.

Ook voor dit jaar zijn er signalen voor verdere groei. Kloosterboer maakte recentelijk bekend dat zij een nieuw meerjarig contract heeft getekend met Chiquita voor de afhandeling van de wekelijkse bananenaanvoer. Die zal voortaan niet meer per reeferschip maar met containerschepen plaatsvinden. Vijf containerschepen van 2.500 TEU vervangen de twee diensten met traditionele koelschepen die varen tussen Centraal-Amerika en Noordwest-Europa.

Ook meldde Verbrugge dat het een nieuwe containerlijndienst heeft binnengehaald. Seatrade vervangt haar traditionele reeferdienst met fruit op Vlissingen voor een dienst met containerschepen, die door Verbrugge zullen worden afgehandeld. In samenwerking met Hapag-Lloyd zet Seatrade met ingang van januari schepen van haar containertak Streamlines in op een wekelijkse service tussen Centraal-Amerika, het Caribisch gebied, het Verenigd Koninkrijk, Vlissingen en Rotterdam.

Containerschip Balao is een van schepen op de nieuwe lijndienst voor Verbrugge.Containerschip Balao is een van de schepen op de nieuwe lijndienst die ook de terminal van Verbrugge aandoet.

Mask