100ste vlucht Peterson Offshore Passenger Terminal

Op 3 Januari 2019 vond alweer de 100e offshorevlucht plaats vanaf de Peterson Offshore Passenger Terminal op Vliegveld Midden-Zeeland. De vluchten werden uitgevoerd in opdracht van Van Oord Offshore Wind, die een dienstverlener zocht met de expertise om offshore crews vanuit Zeeland te vervoeren naar de schepen die ingezet worden bij de bouw van het East Anglia One windmolenpark.

Begin 2018 is het contract voor het faciliteren van offshore bemanningswisselingen getekend met helikopter operator NHV, die hierbij gebruik maakt van de Peterson Offshore Passenger Terminal op het vliegveld. Dankzij de hulp van de directie van Vliegveld Midden-Zeeland en de positieve instelling van de overige betrokkenen kon op 24 april 2018 de eerste commerciële helikoptervlucht plaatsvinden. Op vrijwel wekelijkse basis worden er vluchten uitgevoerd om bemanningswisselingen uit te voeren op de werkschepen Bokalift I en, tot voor kort, Olympic Taurus.

Bemanningsleden afkomstig van over de hele wereld worden door Van Oord's Crewing Department verzameld in de passagiersterminal van Peterson op het vliegveld. Samen met lokale partners Ovet Shipping en Delta Safe Security worden de passagiers door Peterson voorbereid op de vlucht, waarbij de hoogste veiligheidsstandaarden de offshore industrie worden gehandhaafd. “Hoewel NHV zijn passagiers vooral een veilige en efficiënte vlucht wil aanbieden, vinden we het ook belangrijk om hen een comfortabele ervaring te bieden voor en na hun vlucht. Met Vliegveld Midden-Zeeland en Peterson hebben we sterke partners gevonden die er net zo over denken. NHV is dan ook verheugd deze mijlpaal samen met hen te mogen vieren,” zegt Caspar Westerman, Base Manager bij NHV.

Door de opgedane ervaring zijn alle betrokken partijen klaar voor de toekomst en voor het assisteren bij nieuwe projecten, zoals de bouw van de Borssele windmolenparken, en de onderhoudsfase die daarop volgt.

a happy start for passengers pilots and terminal crew shortly before take off flight no 100 from airport midden zeeland

Mask