Gould Services mogelijk naar Vlissingen

Het offshore windbedrijf Gould Services wil zich vestigen in Vlissingen. De beoogde nieuwe locatie betreft het voormalige marineterrein aan de Visserijkade/Prins Hendrikweg, een perceel van zo'n 6.000m2

Het bedrijf, dat zich bezighoudt met het transport over water van werknemers en materiaal voor de aanleg en het onderhoud van windmolenparken, heeft nu al een kantoor en loods in Middelburg. Op de beoogde nieuwe locatie in de Eerste Binnenhaven wil Gould Services een kantoor, magazijn en een logiesvoorziening voor medewerkers die op zee werken neerzetten. Dit zal zo'n dertig extra arbeidsplaatsen opleveren. Het bedrijf is van plan om ook een deel van de kade, zo'n 170 meter, in gebruik te nemen voor het afmeren van de schepen die voor het vervoer zorgen.

Gould Services heeft onder meer voor Vlissingen gekozen als locatie vanwege de relatief korte afstand tot de windparken. De gemeente Vlissingen heeft laten weten erg blij te zijn met de komst van Gould. Om de logiesvoorziening mogelijk te maken wil de gemeente het bestemmingsplan van het marineterrein veranderen.

Mask