Chiquita verwelkomt eerste containerschip in Vlissingen

Op maandag 18 februari meerde het containerschip Chiquita Trader voor het eerst aan bij Kloosterboer in North Sea Port. Op een nieuwe logistieke dienst zullen vijf containerschepen opereren om bananen uit Midden-Amerika naar North Sea Port te vervoeren. Kloosterboer is hiermee dé locatie bij uitstek die Chiquita in staat stelt alle Noord-Europese bestemmingen te bedienen.

Kloosterboer verdubbelt de aanvoer van bananen van 400.000 naar 720.000 ton per jaar. De bananen worden in speciale koelcontainers vervoerd om ze zo goed mogelijk te bewaren. Een deel van de bananen wordt vervolgens door de Deense rederij Unifeeder verder in koelcontainers vervoerd naar onder meer Scandinavië en het Verenigd Koninkrijk. Voor de opslag van de containers heeft Kloosterboer een extra stuk grond gehuurd van North Sea Port.

Kapitein Jacek Talandzis van de Chiquita Trader ontving tijdens de traditionele Plaque Ceremony het havenschildje van Daan Schalck, CEO van North Sea Port, in bijzijn van Andrew Biles en Marcio Henrique Urban van Chiquita, Jack Kloosterboer, Sales Director van Kloosterboer en Stefano Di Paolo, President van Great White Fleet, de zeevervoerder van Chiquita.

Tot nu toe werd het grootste deel van de bananen traditioneel op pallets vervoerd in koelschepen. Slechts een derde van de bananen ging in containers. De acht conventionele schepen zijn nu vervangen door vijf moderne containerschepen die ieder meer dan 650 containers kunnen vervoeren. Hierdoor wordt het transport sneller, efficiënter en duurzamer en wordt de premiumkwaliteit van Chiquita-bananen gewaarborgd.

Lossen van de Chiquita Trader.

15850

Mask