Green Blue Offshore Terminal kiest voor Vlissingen

Green Blue Offshore Terminal, een initiatief van de Prior Group opent een nieuwe terminal in Vlissingen-Oost (North Sea Port). Het doel van de terminal is niet om bedrijven die actief zijn in de aanleg van offshore windparken van dienst te zijn bij de opslag van uitrusting, materialen en componenten, maar juist bij bouw, modificatie, reparatie en ondershoudswerkzaamheden.

De keuze voor Vlissingen is niet vreemd, aangezien de Prior Group al een jarenlange sterke aanwezigheid heeft in het havengebied. Vanwege de uitbreiding van activiteiten is extra ruimte gezocht en gevonden aan de Estlandweg. Het feit dat veel nationale en international bedrijven in de maritieme en offshore sector kiezen voor Vlissingen heeft ook een belangrijke rol gespeeld bij de beslissing van Green Blue Offshore Terminal. De terminal beschikt straks over 22.000m2 werkterrein en een hal van 125 bij 35 bij 15 meter (lxbxh). 

Binnen Green Blue Offshore Terminal zullen ondernemingen van de Prior Group en diverse partners samenwerken om de vraag vanuit de markt te kunnen beantwoorden. De Prior Groep vindt haar basis in advies, human capital en techniek en heeft eigen bedrijven in de electrotechniek en werktuigbouw. Bram van Stel van de Prior Groep zegt hierover, “Regelmatig stranden initiatieven vanwege gebrek aan regionale capaciteit in de vorm van ruimte en arbeidskracht. Vaak gaat het dan om ondersteunende samenwerkingsverbanden op het gebied van technische vraagstukken. Daarom gaan nu diverse regionaal opererende partijen samenwerken om hiervoor totaaloplossingen te kunnen bieden.”

Met de locatie aan de Estlandweg in Vlissingen-Oost is Green Blue Offshore Terminal dichtbij de Noordzee gevestigd en ook goed toegankelijk vanuit Antwerpen en Rotterdam via de weg en binnenvaartwegen. Hierdoor is de terminal uitstekend bereikbaar per schip of vrachtwagen.

Green Blue

 

Mask