Prior Group en ALL NRG starten samenwerking

Prior Group en ALL NRG hebben een Letter of Intent (LOI) ondertekend om vanaf maart 2019 samen te werken in offshore windprojecten. Prior Group met zijn kernactiviteiten in Consultancy, Techniek en Human Capital gaat samenwerken met ALL NRG, een serviceprovider met kernactiviteiten in de offshore windindustrie en leverancier aan onder meer Ørsted, Vattenfall, Siemens Gamesa en MHI Vestas.

De samenwerking versterkt de aanwezigheid van ALL NRG in North Sea Port en andere havens in Nederland en België. ALL NRG zal de faciliteiten van de Prior Group tot haar beschikking hebben, zoals kantoren, werkplaatsen, opslag en andere diensten om hun dienstenportfolio uit te breiden en haar klanten nog meer maatwerk aan te kunnen bieden. Dit omvat diensten van zowel Prior's eigen engineering en elektrotechnisch bedrijf als haar nieuwe werf in Vlissingen.

Hans Schneider, Chief Executive Officer, ALL NRG, "De samenwerking met Prior Group geeft ons een groot voordeel bij de verdere  uitbreiding van onze huidige bedrijfsactiviteiten in de Benelux. Onze gezamenlijke competenties bieden veel potentieel voor de markt op het moment dat de volgende grote uitbreiding van de Nederlandse en Belgische offshore-wind zones echt begint. De gerenommeerde multidisciplinaire organisatie van de Prior Group met hun uitgebreide lokale netwerk vormt een goede toevoeging aan onze kernactiviteiten: bemiddeling en projectoplossingen. De samenwerking tussen onze bedrijven zal een voordeel zijn voor zowel bestaande als toekomstige klanten in de regio."

Door samen te werken met ALL NRG, krijgt de Prior Group een waardevolle partner die zich al jarenlang bewezen heeft als leverancier met oplossingen voor de meest complexe taken en activiteiten in de offshore windindustrie. Mark de Koeijer, Sales/Account Manager Prior Group zegt, "ALL NRG opereert op een hoger niveau dan haar concurrenten en is een voorkeursleverancier van belangrijke spelers in de offshore windindustrie. In ALL NRG hebben we een betrouwbare partner gevonden met zowel technische kennis als operationele ervaring en die succesvol activiteiten heeft uitgevoerd aan meerdere offshore windprojecten."

Beide bedrijven zullen hun krachten bundelen wanneer dit voordelen biedt voor hun klanten en wanneer het de projectresultaten verbetert. Bram van Stel, Director van Prior Group hierover, "Tijdens onze gesprekken ontdekten we dat onze diensten complementair zijn op het moment dat we samen projecten benaderen. Door samen te werken, kunnen we onze klanten oplossingen bieden die we niet als afzonderlijke organisaties zouden kunnen aanbieden."

Beide bedrijven onderzoeken momenteel de samenwerkingsmogelijkheden in de Benelux, waaronder bij de projectactiviteiten op de nieuwe Green Blue Offshore Terminal in de haven van Vlissingen. Green Blue Offshore Terminal, een initiatief van Prior Group, beschikt over een perceel van 30.000m2, inclusief een overdekte werkplaats. De terminal biedt oplossingen voor de offshore wind industrie op het gebied van fabricage, constructie, onderhoud en reparatie.

 

IMG 9956

Mask