Nieuwe offshore activiteiten in North Sea Port

North Sea Port heeft in de afgelopen jaren een goede reputatie opgebouwd als haven voor de offshore wind industrie. Maar ook op het gebied van offshore olie en gas gerelateerde projecten heeft de haven een lange historie. Onlangs startte het nieuwe bedrijf Flushing Marine & Offshore (FMO) haar activiteiten binnen dit werkgebied.

FMO is een dochter van Holland Shipyards Group. Dit bedrijf maakte voor eerdere projecten al kennis met North Sea Port. Voor haar klant Perenco heeft ze vorig jaar in de Scaldiahaven boorplatform Exonma omgebouwd naar een platform wat het bedrijf nu inzet voor decommissioning activiteiten. De samenwerking tussen beide bedrijven verliep zo goed dat al snel werd gesproken over meer projecten. Hiervoor gingen beide bedrijven op zoek naar een geschikte locatie. Deze werd uiteindelijk gevonden in de Westhofhaven.

In algemene zin gaat FMO de markt van mobilisatie en demobilisatie van olie- en gasplatforms bedienen. De focus hierbij zal liggen op opslag van onderdelen en materialen en op constructie en installatie. Behalve voor Perenco worden ook opdrachten voor andere partijen uitgevoerd. Inmiddels is de terminal volop in bedrijf met twee platforms voor de kade en een project in de constructiehal. Daarnaast is een deel van de opslagruimte inmiddels verhuurd, hoewel er nog steeds volop ruimte beschikbaar is.

Een uitgebreid interview over Flushing Marine & Offshore leest u in de volgende uitgave van PortNews (editie 2). Deze verschijnt 28 mei.

Mask