Access World Terminals breidt uit

Access World Terminals breidt haar bedrijventerrein in Vlissingen uit met bijna vijf hectare. Op vrijdag 17 mei ondertekenden het bedrijf en North Sea Port daartoe een erfpachtcontract. Het nieuwe ingenomen terrein sluit aan op het terrein waar het bedrijf al actief is. Dit brengt de totale oppervlakte op 13 hectare. De uitbreiding zorgt voor een betere maritieme ontsluiting van het bedrijf. Bovendien neemt de opslagcapaciteit toe voor ferro-legeringen, nodig voor de diversificatie van goederen gerelateerd aan deze legeringen en voor de bijhorende behandeling van de goederen.
 

North Sea Port zal aan het terrein aan de Kaloothaven in 2020 een kade van 290 meter bouwen. Naar verwachting neemt de bouw neemt anderhalf jaar in beslag. De kade zal toegankelijk zijn voor schepen met een diepgang van 13 meter. De kostprijs van deze investering bedraagt 10 miljoen euro. Op haar beurt zal Access World Terminals in nieuwe loodsen investeren. Deze krijgen een oppervlakte van 25.000 m². De loodsen worden gefaseerd gebouwd. Fase 1 zal afgerond zijn tegen eind 2020.

Access World Terminals, voorheen Pacorini Metals Terminals, nam in 2011 de terminal van het Amerikaanse Arrow in Vlissingen over. Arrow vestigde zich er in 1995. Access World Terminals is actief op het gebied van op- en overslag voor zeevaart en voor logistieke diensten van ferro-legeringen die onder meer bestemd zijn voor de staalindustrie. Daarnaast behoren op- en overslag van mineralen en andere bulkproducten tot de activiteiten. Access World heeft naast de activiteiten in Vlissingen een wereldwijd netwerk bestaand uit meer dan 150 vestigingen en is actief in meer dan 25 landen.

 

Access World

Mask