Hans Hulsker verlaat PTC

De afgelopen jaren was Hans Hulsker als acquisition manager barge transportation het gezicht van PTC en in deze rol zagen we hem ook regelmatig tijdens door de ZPPC georganiseerde evenementen. Deze maand nam hij na bijna acht jaar afscheid om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Een mooi moment om hem wat vragen te stellen.

Hoe ben je ooit bij PTC terechtgekomen?
"Ik werkte zestien jaar bij BCTN toen ik werd benaderd door PTC om de overstap te maken."

Wat was in de loop der jaren je rol bij PTC?
"Bij PTC ben ik gestart met het uitbouwen van het acquisitienetwerk, daarnaast heb ik, onder meer via beursdeelnames en berichtgeving via de media, gewerkt aan de bekendheid van de coöperatieve vorm van samenwerken in de binnenvaart. Innovatie en milieu heb ik samen met Martin Seine op de binnenvaartkaart gezet met het waterstofproject als speerpunt."

Wat ga je nu doen?
"Ik ga nu als Managing Director aan de slag bij een trimodale terminal in Rotterdam (CTT)."

Vanwaar de overstap?
"Na bijna acht jaar vond ik het een mooi moment om verder te gaan, maar in dit geval wel terug naar mijn roots zoals men wel zegt."

Hoe heb je tijdens je tijd bij PTC deze organisatie en de markt waarin zij opereert, zien veranderen?
Ik kwam binnen in het laatste crisisjaar, en heb de afgelopen jaren veel ups en downs gezien. In de veranderende markten merk je, dat stabiliteit in de binnenvaart door samenwerking bereikt kan worden. In deze periode heeft juist de coöperatie zich goed staande gehouden zonder faillisementen en veel waardering van de grote klanten."       

Hoe heb je zelf de participatie binnen de ZPPC ervaren?
"Ik vond dat de laatste tijd best weinig gecommuniceerd werd. Ook bijvoorbeeld over de rol die ZPPC kan spelen binnen het Gentse bedrijfsleven na de fusie van Zeeland Seaports en Havenbedrijf Gent. ZPPC mag best wat meer naar buiten treden en eventueel weer zelf op beurzen gaan staan. Ik denk dat er dan weer wat meer animo zal zijn."

Wat wil je Claudio Simbula, je opvolger bij PTC, meegeven?
"Mijn opvolger zal het allemaal goed op gaan pakken, dat weet ik zeker. Belangrijk is om jezelf te blijven en een eigen stijl van communiceren op te bouwen naar klanten en relaties. De kracht van PTC is het grote diverse aanbod van schepen."

Zien we je nog eens terug?
"Uiteraard zullen we elkaar nog tegen gaan komen, het waterstof project voor bestaande schepen, waarin CTT ook een belang kan hebben, blijf ik nog steeds begeleiden."

unnamed

 

 

Mask