North Sea Port zet verder in op innovatie samen met PortXL

North Sea Port CEO Jan Lagasse heeft tijdens het Havencongres in Terneuzen aangekondigd dat het havenbedrijf toetreedt tot het Nederlandse PortXL, het netwerk van startende, snel groeiende, vernieuwende bedrijven.

Als haven is North Sea Port niet louter actief in de wereld van scheepvaart maar ook op het gebied van duurzaamheid, bouw en onderhoud van haveninfrastructuur. Daarnaast is de haven werkzaam in uiteenlopende sectoren zoals droge en natte bulk, breakbulk, industrie, voeding, energie, recycling, ro/ro, containers, biogebaseerde economie, warehousing en logistiek. North Sea Port bevindt zich hiermee in een sterk veranderende omgeving met transities op het vlak van energie en klimaat, logistiek, techniek en digitalisering. Blijvende innovatie in deze domeinen is van groot belang en zorgt voor een haven met een toekomst.

Link tussen start-ups en bedrijven in de haven
Jonge, innoverende bedrijven kunnen in dit process complementair zijn voor bedrijven in het havengebied van North Sea Port. Om de link te leggen tussen een haven met een toekomst en een netwerk van start-upbedrijven, treedt het havenbedrijf North Sea Port toe tot PortXL.

PortXL is in 2015 opgericht door het Havenbedrijf Rotterdam en Van Oord en werkt samen met meerdere internationaal erkende partners. PortXL is nu ook gevestigd in Antwerpen en Singapore om startende ondernemers en havens te ondersteunen met het introduceren van nieuwe innovaties. Het is de eerste havengerelateerde ‘start-up accelerator’ ter wereld. PortXL zoekt wereldwijd naar start-ups in de sectoren transport en logistiek, energie, chemie en raffinage en maritiem. Het begeleidt start-ups door expertise, kennis en een netwerk te delen en advies te verstrekken over nieuwe investeringen in de maritieme sector. Samen met PortXL zoekt North Sea Port binnen het eigen havenecosysteem naar passende start-ups.

14281

Mask