Eerste Netwerkbijeenkomst van het jaar druk bezocht

Met meer dan 100 aanwezigen en een interessant programma kan tevreden worden teruggekeken op de eerste Netwerkbijeenkomst van dit jaar.

Op donderdag 22 februari 2024 organiseerde de Promotion Council een Netwerkbijeenkomst in het Industrieel Museum in Sas van Gent. Het thema was 'Personeel rekruteren uit Europa met EURES'.

Personeel rekruteren in het buitenland is een van de oplossingen voor het personeelstekort in North Sea Port. Steeds meer bedrijven vinden de weg over de grens. EURES (EURopean Employment Services) informeert, adviseert en ondersteunt werkgevers rondom de werving van personeel in Europa. Er wordt gewerkt op non-profit basis vanuit het principe van het vrije verkeer van werknemers in Europa. Het EURES-netwerk is actief in 30 landen van de Europese Economische Ruimte (EER) en Zwitserland en bestaat uit bijna 1.200 EURES-adviseurs uit heel Europa.

Tijdens een presentatie vertelden de EURES-adviseurs van UWV (Martijn Rijk) en VDAB (Annelies Thomas) wat EURES concreet voor werkgevers kan betekenen in het werven van personeel uit Europa en welke subsidiemogelijkheden er zijn. Aan de hand van praktijkvoorbeelden werd uitgelegd welke kansen Europa werkgevers kan bieden. Ook Frans van Weert, Programmamanager Strategische Arbeidsmarktagenda Binnenvaart, kwam aan het woord.

Na afloop van het officiƫle gedeelte werd door de aanwezigen weer uitgebreid gebruik gemaakt van de gelegenheid met elkaar in gesprek te gaan tijdens een heerlijk walking dinner.

Netwerkbijeenkomst 22 februari 2024

 

Mask