Goede cijfers North Sea Port

North Sea Port boekte in het eerste kwartaal van 2018 een zeeoverslag van achttien miljoen ton. Dat is met voorsprong het beste kwartaal ooit. North Sea Port zet hiermee de groei verder door die zich vorig jaar al liet zien.

In het eerst kwartaal was er 2,2 miljoen ton meer goederenoverslag via zeevaart in vergelijking met 2017. Dit is een stijging van 14%. Mocht de gefuseerde grensoverschrijdende haven reeds voor 1 januari 2018 hebben bestaan, dan zou dit eerste kwartaal een absoluut record in maritieme goederenoverslag zijn geweest.

De stijging in de goederenoverslag via zeevaart gaat voornamelijk over petroleumproducten. Maar ook ruwe mineralen, minerale brandstoffen en producten van de metaalindustrie zitten in de lift. De groei zit hem dus in de natte en droge bulkgoederen en stukgoed, twee sectoren waar North Sea Port absoluut specialist in is. Daarnaast zit ook het volume van containers in de lift – ook al blijft het aandeel beperkt – en kent roll-on/roll-off een lichte stijging.

De overslag via binnenvaart bedroeg bijna vijftien miljoen ton, een toename van één miljoen ton. De totale goederenoverslag via zeevaart en binnenvaart komt zo uit op 33 miljoen ton.

13876

 

 

Mask