Eerste helikoptervluchten vertrekken vanaf de nieuwe Zeeland Airport Terminal

Peterson, internationaal logistiek dienstverlener voor de energiesector, heeft op vliegveld Midden-Zeeland haar nieuwe helikopter passagiersterminal geopend. De eerste helikoptervluchten van deze locatie stegen gisteren op. De nieuwe terminal is een belangrijke zet van Peterson en biedt nieuwe transportmogelijkheden aan de offshore wind industrie.

Naar verwachting zal de terminal jaarlijks tot 4.000 passagiers ondersteunen tijdens honderden vluchten. De eerste van deze vluchten, uitgevoerd door helikopter operator NHV, vertrok met passagiers van maritieme aannemer van Oord naar het East Anglia One windmolenpark. Tot nu toe werd de duurzame energie industrie in het zuidwesten van Nederland vooral ondersteund vanuit de haven van Vlissingen. Door het openen van de nieuwe terminal maakt Peterson andere efficiënte transportmogelijkheden beschikbaar om deze groeiende industrie te ondersteunen. Zeeland Airport ligt maar 3,5 km van de haven en het is een vlucht van slechts vijftien minuten naar de nieuwe Borssele windparken. Personeel en gereedschap naar deze locaties vliegen, zal zeker één van de meest efficiëntste transportmethodes zijn en tijd en hierdoor kosten besparen.

Jan Schipper, Regional Director van Peterson, ligt toe: “We zijn verheugd om onze eerste vluchten te hebben zien opstijgen vanaf de nieuwe Zeeland Airport terminal en daarmee een nieuw tijdperk voor transport in te luiden in deze regio. Dit is een werkgebied waarin we al tientallen jaren ervaring hebben, door middel van onze Den Helder passagiersterminal. We gebruiken nu datzelfde bewezen proces voor een uitstekende klantervaring bij Zeeland Airport. De duurzame energie sector is een groeiende industrie in ontwikkeling. Met deze nieuwe terminal hebben we de flexibiliteit om aan de veranderende behoeften te kunnen voldoen. Afhankelijk van de marktvraag, kunnen we kijken welke diensten we additioneel aan helikoptertransfers kunnen aanbieden. Ons lokale kantoor zal hier een belangrijke rol bij spelen.” 

Jan Willem Cornelissen, Business Manager Aviation bij Peterson voegt hier aan toe: “In samenwerking met ons lokale kantoor, Ovet Shipping, betekent dit dat we in de beste positie zijn om de duurzame energiemarkt te ondersteunen, mede door onze nationale bekendheid en lokale kennis. De terminal is perfect gesitueerd en dat samengenomen met onze luchtvaartexpertise en innovaties, geeft ons het vertrouwen dat deze locatie de meest efficiënte verbinding naar de nieuwe windparken zal worden.” Martin Dekker, manager van Ovet Shipping: “Peterson heeft veel ervaring in het ondersteunen van de duurzame energiemarkt voor een groot aantal klanten, dus we begrijpen de eisen in de industrie. Verder werken we naar de hoogste HSEQ standaards. Onze passagiersterminal zorgt ervoor dat we effectief en veilig het personeel en de vluchten kunnen regelen en zo de reistijd en kosten van onze klanten kunnen verminderen. Verder kunnen we ook geïntegreerde logistieke ondersteuning over land en zee bieden.”

 

press fotos.jpg

Mask