Zeeuwse Havendagen 2018

ZPPC, Stichting Havendagen Terneuzen en North Sea Port hebben in de aanloop naar de traditionele Havendagen Terneuzen en de Open Havendag Zeeland de krachten gebundeld. De twee evenementen komen samen onder de noemer Zeeuwse Havendagen en worden dit jaar gezamenlijk georganiseerd.

Open Havendag Zeeland

De tweejaarlijkse Open Havendag Zeeland, die meer gericht is op de maritieme en logistieke zakelijke kant van de havens, vindt op zaterdag 23 juni 2018 plaats in zowel Terneuzen als Vlissingen. Bedrijven in beide havens zijn vrij toegankelijk voor het publiek. Daarnaast presenteren ze zichzelf en hun vacatures op een carrièremarkt. Tussen 9:00-16:00 worden aan beide kanten van de Westerschelde tal van activiteiten georganiseerd.

Open Havendag Terneuzen

De Open Havendag Zeeland wordt in Terneuzen gehouden op het Portaal van Vlaanderen. Naast de hierboven genoemde carrierèmarkt is er het hele weekend live-muziek en zijn er presentaties, bedrijfsbezoeken naar Heros Sluiskil en Verbrugge Terminals, havenrondvaarten en een rondrit per bus door de Kanaalzone.

Open Havendag Vlissingen

De Open Havendag Zeeland vindt in Vlissingen plaats op het terrain van Damen Shiprepair Vlissingen. Naast presentaties en demonstraties wordt er een mini-solarbootrace voor junioren georganiseerd. Geïnteresseerden kunnen BOW Terminal, Kloosterboer, Damen Shiprepair Vlissingen, Verbrugge Zeeland Terminal en Zeeland Refinery bezoeken. Naast havenrondvaarten is het ook mogelijk per helikopter de haven vanaf grote hoogte te ontdekken.

Gratis vervoer

Op zaterdag 23 juni wordt er een gratis buspendeldienst ingezet tussen de Open Havendag-locaties in Terneuzen en Vlissingen en tussen het treinstation van Vlissingen en Damen Shiprepair Vlissingen. Bewegwijzering helpt bezoekers verder de weg te vinden. Tevens wordt gezorgd voor voldoende parkeergelegenheid.

Havendagen Terneuzen

De zaterdag waarop de Open Havendag Zeeland plaatsvindt, wordt omlijst door de Havendagen Terneuzen, die het hele weekend duren. Met de Havendagen Terneuzen wordt traditioneel de Westerschelde in het zonnetje gezet middels een breed programma met vermaak voor alle leeftijden: een sloeproeicompetitie van Breskens naar Terneuzen, een ‘fleet review’ met meerdere open schepen, een live reddingsdemonstratie and haventours per boot of bus. Daarnaast zullen heftruckchauffeurs zullen in het traditionele heftruckkampioenschap om de ‘Zeeuwse Heftruck Cup’ strijden. Een kermis, foodtruckfestival en verschillende liveconcerten maken de Havendagen Terneuzen compleet.

Kijk voor meer informatie op www.zeeuwsehavendagen.nl

 

Mask