22, 23 en 24 juni 2018: Zeeuwse Havendagen

  • Datum activiteit:

Op 22, 23 en 24 juni 2018 organiseren Zeeland Port Promotion Council , North Sea Port en de Stichting Havendagen Terneuzen de Zeeuwse Havendagen. In 2016 werd de Open Havendag Zeeland al met veel succes in Vlissingen én Terneuzen gehouden en nu is er besloten om in 2018  i.s.m. de SHT één evenement te organiseren “De Zeeuwse Havendagen”.

 Op vrijdag 22 juni is er een congres in Vlissingen. In Terneuzen worden de Havendagen om 17.00 uur officieel geopend.

Op zaterdag 23 juni wordt van 09.00 – 16.00 uur de “Open Havendag Zeeland” in Terneuzen en Vlissingen georganiseerd en zondag 24 juni worden de Zeeuwse Havendagen afgesloten met activiteiten van de Stichting Havendagen Terneuzen.

Open Havendag Zeeland, zaterdag 23 juni 2018

Het programma biedt ook dit jaar weer vele activiteiten voor jong en oud,  o.a .bedrijfsbezoeken, bedrijvenmarkt, rondvaarten, (nautische) demonstraties, optredens en bezichtiging van schepen.  De Open Havendag Zeeland vindt plaats  in Vlissingen-Oost op het terrein van Damen Shiprepair  en in Terneuzen bij het Portaal van Vlaanderen en het terrein van de Stichting Havendagen Terneuzen. Er worden (gratis) pendelbussen ingezet voor de bezoekers tussen de terreinen in Terneuzen en Vlissingen-Oost.

Doel

Doel van de Open Havendag Zeeland is de Zeeuwse, West-Brabantse,  Zuid-Hollandse en Vlaamse bevolking te laten zien hoe veelzijdig en fascinerend de Zeeuwse haven is en inzicht te geven in de economische waarde voor de regio. De bezoeker ervaart welk werk de haven biedt.

Scholierenprojecten

De afgelopen jaren zijn er, in samenwerking met Het Huis van Techniek,  diverse educatieve projecten georganiseerd om kinderen al op jonge leeftijd kennis te laten maken met de havens. Bij het  Scholierenproject, voor de groepen 7/8 van de Zeeuwse basisscholen, worden scholen gekoppeld aan bedrijven. Het bedrijf geeft een gastcollege op de school en de school brengt op haar beurt een bezoek aan het bedrijf. Ook worden technische projecten ondersteund zoals de mini-zonnebootrace en de Solar Olympics,  waarbij leerlingen met een zonnecel een werkend bootje of gadget maken. Voor 2018 zijn diverse scholierenprojecten ook weer in het programma opgenomen. De winnende teams/scholen van deze projecten worden op 23 juni, tijdens de Open Havendag Zeeland, bekend gemaakt.

Carrière markt/ activiteiten voor werkzoekenden

In navolging van 2016 wordt er een speciale activiteit georganiseerd voor werkzoekenden. Idee is werkzoekenden, in samenwerking met Werk Service Punten en UWV,  uit te nodigen voor een afzonderlijke ontvangst/voorlichtingsbijeenkomst,  gevolgd door een rondleiding per bus door de haven.

Momenteel hebben veel bedrijven moeite om hun vacatures in te vullen. Daarom wordt er op 23 juni een carrière markt georganiseerd,

Bedrijven, uitzendorganisaties en kandidaten kunnen met elkaar in contact komen en wellicht ter plekke vacatures invullen.

Stand op bedrijvenmarkt

Evenals in voorgaande jaren is er gelegenheid om uw bedrijf of instelling te presenteren met een stand in de centrale informatietent. De kosten voor een standruimte, inclusief 2 lunchpakketten per standruimte, bedragen:
ZPPC participanten

  • € 550,00 per stand in Terneuzen of Vlissingen
  • € 850,00 voor een stand in Terneuzen en Vlissingen

Niet-ZPPC participanten

  • € 650,00 per stand in Terneuzen of Vlissingen
  • € 1.050,00 voor een stand in Terneuzen en Vlissingen
Mask